• Εισάγετε τον όρο αναζήτησης (π.χ. Stayman) ώστε να εμφανιστούν τα αντίστοιχα θέματα
  • Συναγωνιστικές αγορές μετά από δικό μας άνοιγμα 1ΧΑ και παρεμβολή των αντιπάλων

    Συναγωνιστικές αγορές, τρίτο κεφάλαιο

    Γ] Συναγωνιστικές αγορές μετά από δικό μας άνοιγμα 1ΧΑ και παρεμβολή των αντιπάλων

    Γενικά όταν οι αντίπαλοι παρεμβληθούν με χρώμα (φυσική αγορά, ίσως και δεύτερο χρώμα εκτός από αυτό της παρεμβολής)  τότε το κοντρ είναι negative τόσο από τον απαντώντα, όσο και από τον ανοίξαντα (πχ 1ΧΑ-(2)-κοντρ και 1ΧΑ-(2)-πάσο-πάσο-κοντρnegative, δεν τιμωρεί το χρώμα). Ο συμπαίκτης όμως μπορεί να το μετατρέψει σε τιμωρίας


    Κατά τα άλλα ισχύει Lebensohl (το 2ΧΑ είναι αρχικά transfer για 3, στην συνέχεια οι αγορές που περνάνε από το 2ΧΑ δείχνουν κράτημα στο χρώμα της παρεμβολής, ενώ οι άμεσες (χωρίς την μεσολάβηση του 2ΧΑ) το αρνούνται.

    Όταν η παρεμβολή είναι συγκεκριμένη διχρωμία (πχ 1ΧΑ-(2): Landy, δείχνει διχρωμία στα μαζέρ) τότε το κοντρ είναι τιμωρίας (του ενός τουλάχιστον από τα δύο χρώματα) ενώ το cuebid είναι κράτημα εκεί (πχ 1ΧΑ-(2)-2: Δείχνει κράτημα κούπα). Οι υπόλοιπες αγορές είναι φυσικές.

    Όταν ο αντίπαλος κοντράρει το 1ΧΑ του συμπαίκτη (1ΧΑ-(x)) τότε όλες οι αγορές είναι transfers:
    To xx είναι transfer για σπαθιά, το 2 για καρά, το 2 για κούπες και το 2 για πίκες. Το πάσο από κάποια ζευγάρια παίζεται ως transfer για σιρκόντρ, αλλά δεν είναι δεσμευτικό. Το 2 δείχνει αδύνατο χέρι με πίκες και το 2ΧΑ διχρωμία στα μινέρ.

    Όταν η αγορά πάει 1ΧΑ-πάσο-πάσο-(κοντρ)-πάσο-πάσο τότε το σιρκόντρ από τον συμπαίκτη του ανοίξαντα είναι διαφυγής (αγορά SOS) και ζητάει να βρεθεί (σεμι)φιτ σε κάποιο χρώμα ώστε να παιχθεί χρωματιστό συμβόλαιο. 

    Όταν η παρεμβολή είναι χρώμα μέχρι και το επίπεδο 3, τότε τα κοντρ είναι negative και ισχύουν Texas (πχ 1ΧΑ-(3)-4: Texas, transfer στο επίπεδο 4 για κούπες) και Gerber ενώ το 4ΧΑ παραμένει ποσοτικόΟι υπόλοιπες αγορές είναι φυσικές (αγορές νέου χρώματος στο επίπεδο 3 είναι forcing).

    Όταν η παρεμβολή είναι στο επίπεδο 4, το κοντρ παραμένει negative, όμως αγορά χρώματος είναι πλέον φυσική και το 4ΧΑ είναι για να παιχθεί, με μακρύ μινέρ (δεν υπόσχεται κράτημα).

    Όταν οι αντίπαλοι κοντράρουν το transfer (πχ 1ΧΑ-πάσο-2-(κοντρ)) τότε ο ανοίξας αποδέχεται το transfer μόνο αν έχει τρίφυλλο+ φιτ. Διαφορετικά πασάρει (πχ αν πάει 1ΧΑ-πάσο-2-(κοντρ)-πάσο ο ανοίξας αρνείται τρίφυλλη πίκα). Αν όμως έχει καλές αξίες στο χρώμα του transfer (πχ έχει 5φυλλη κούπα ή 4φυλλη με 3 λεβέ και η αγορά πάει 1ΧΑ-πάσο-2-(κοντρ)) τότε μπορεί να σιρκοντράρει δείχνοντας διάθεση να παιχθεί το συμβόλαιο στο χρώμα του transfer (στην προκειμένη το 2

    Όταν οι αντίπαλοι κοντράρουν το Stayman (1ΧΑ-πάσο-2-(κοντρ)) τότε ο ανοίξας αν έχει 4φυλλο μαζέρ το αγοράζει, αν έχει 4φυλλο+ σπαθί με 3 λεβέ στο χρώμα μπορεί να σιρκοντράρει, δείχνοντας διάθεση να γίνει το 2 το τελικό συμβόλαιο, διαφορετικά, αν δεν ισχύει κάτι από τα παραπάνω αγοράζει 2.



    Περισσότερα για τον Συναγωνισμό:






                                                        
                                                     ♥       ♥
                                                      ♥ ♠ ♦               
                                        ♥ ♠  ♣        ♣     ♦                 
     
                                 ♥ ♠    ♦ ♣    ♥ ♠        ♣ ♥ ♠     
                                ♦   ♦  ♣ ♥ ♠    ♦ ♣            ♥                        ♣ ♥      
                                               ♦  ♠ ♦ ♣ ♥ ♠       
                               ♣     ♥ ♠           ♥        ♥ ♠           
                                               ♣ ♥ ♠     ♦ ♣        
                                                                                    ♣

                                                  
     
    Days
    Hours
    Minutes
    Seconds
    Μέχρι το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα

    Μπριτζ