• Εισάγετε τον όρο αναζήτησης (π.χ. Stayman) ώστε να εμφανιστούν τα αντίστοιχα θέματα
  • Άνοιγμα 2 σε χρώμα δυνατό (Για νέους παίκτες)


    Έστω ότι πρέπει να ανοίξετε την αγορά κρατώντας κάτι από τα παρακάτω:
    α) A2 AKJ6532 KQ 65
    β) AKQ3AK32 A9
    γ) 82 A8 KQJ76532 A


    Στην (α) περίπτωση έχετε περίπου 8 λεβέ με ατού τις κούπες και 19 π. Στην (β) ένα πολύ δυνατό δίχρωμο χέρι με 20 π. και περίπου 8 λεβέ. Στην (γ) έχετε μόνο 14 π. αλλά 9 λεβέ αν τα καρά γίνουν ατού. Και στις 3 περιπτώσεις δεν έχετε τόση δύναμη ώστε να ανοίξετε 2 αλλά ξέρετε ότι με ελάχιστη βοήθεια από τον συμπαίκτη σας, θα βγάζετε εύκολα μανς. Για αυτόν τον λόγο δεν θέλετε να ανοίξετε αυτά τα χέρια στο επίπεδο 1, καθώς υπάρχει περίπτωση να ακούσετε πάσο από απέναντι και επιπλέον θα είναι δύσκολο στην συνέχεια να δείξετε πόσο δυνατοί είστε.

    Για να μπορέσετε να περιγράψετε άμεσα την παικτική δύναμη του χεριού σας, πρέπει να κάνετε κάποια διαφορετική αγορά από αυτές που έχετε μάθει μέχρι τώρα: Ανοίξτε στο επίπεδο 2 (2, 2, 2) δείχνοντας ότι διαθέτετε 8-9 λεβέ με ατού στο χρώμα και ότι χρειάζεστε ελάχιστη υποστήριξη για να πραγματοποιήσετε μανς.
    Τα ανοίγματα στο επίπεδο 2 είναι επιτακτικά για έναν γύρο (ο συμπαίκτης σας απαγορεύεται να πασάρει ακόμα και με μηδέν πόντους). Έτσι γνωρίζετε ότι θα έχετε άλλη μία ευκαιρία για να περιγράψετε καλύτερα το χέρι σας.
    Γίνονται συνήθως με 20 περίπου πόντους, αν όμως έχετε πολύ ιδιαίτερη κατανομή, μπορεί να διαθέτετε και πολύ λιγότερους (όπως στο παράδειγμα (γ)). 

    Επομένως, στην (α) περίπτωση ανοίγετε 2, δείχνοντας 8-9 λεβέ με ατού τις κούπες. Στην (β) ανοίξτε 2 και στην συνέχεια θα δείξετε και το δεύτερο χρώμα σας (αν δεν πάρετε φιτ). Στην (γ) παρά τους λίγους πόντους, ανοίξτε 2, δείχνοντας 8-9 λεβέ με ατού τα καρά.

    Οι απαντήσεις μετά από άνοιγμα στο επίπεδο 2
    Όταν ο σύντροφος σας ανοίγει 2, 2 ή 2 δείχνει ότι έχει 8-9 λεβέ και γενικά μονόχρωμο ή δίχρωμο χέρι. Το άνοιγμα του είναι επιτακτικό (forcing) για ένα γύρο. Άρα δεν μπορείτε να πασάρετε ακόμα και αν έχετε μηδέν πόντους.
    Αν πάντως έχετε λιγότερους από 6 πόντους,τότε το δείχνετε με την αγορά 2ΧΑ (αρνητική απάντηση, παρόμοια με την απάντηση 2 μετά από άνοιγμα 2)
    Με περισσότερους πόντους απαντάτε θετικά αλλά οικονομικά (ώστε να διατηρήσετε την αγορά χαμηλά για καλύτερη διερεύνηση) είτε αγοράζοντας νέο χρώμα (4φυλλο+), είτε δίνοντας φιτ στο χρώμα του ανοίγματος (με 3φυλλο+ αφού είναι βέβαιο ότι απέναντι έχει τουλάχιστον 5φυλλο)

    Παραδείγματα
    2-2ΧΑ: Αρνητική απάντηση, λιγότεροι από 6 πόντοι, δεν αρνείται 3φυλλο φιτ στην κούπα (θα δοθεί στην συνέχεια)
    2-3: 3φυλλο+ φιτ (ο συμπαίκτης σας έχει τουλάχιστον 5φυλλο) και 6+ π. (θετική απάντηση)
    2-2: Θετική απάντηση, 6+ π. και 4φυλλη+ πίκα
    2-3ΧΑ: Φυσικό, 8+ π. και κρατήματα στα άλλα τρία χρώματα (σπαθιά, καρά και πίκες)
    2-3: Θετική απάντηση με 5φυλλο+ καρό






    Τι θα μάθετε στην συνέχεια
    Στατιστικά, θα σας παρουσιάζεται πολύ πιο συχνά να κρατάτε ένα καλό 6φυλλο χρώμα (καρά, κούπες ή πίκες) και ελάχιστους πόντους εξωτερικά (πχ κάτι σαν αυτό: AKJ653 9832 65) το οποίο θα θέλατε να το ανοίξετε χρησιμοποιώντας μία αγορά που να το περιγράφει άμεσα στον σύντροφο σας, ώστε να ξέρει μέχρι ποιο επίπεδο συμφέρει να να συναγωνιστεί. Δεν μπορείτε να το ανοίξετε ούτε στο 1 επίπεδο αφού θα δείχνατε 13+ π., ούτε στο 3 αφού χρειάζεστε μακρύτερο χρώμα.
    Για αυτόν τον λόγο, αυτά τα χέρια θα τα ανοίγετε με την ενδιάμεση αγορά 2 στο χρώμα (Weak Two), εφαρμόζοντας και την αρχή της οικονομίας στο παιχνίδι, σύμφωνα με την οποία αγορές με πήδημα είναι γενικά μπαραζωτικές (δείχνουν αδύνατα χέρια κατανομής) ενώ τα δυνατά χέρια περιγράφονται με πιο οικονομικές αγορές, αρκεί να είναι forcing.

    Αντίθετα, τα δυνατά χέρια με 8-9 λεβέ, τα οποία γενικά είναι αρκετά σπάνια, θα τα δείχνετε με άλλες αγορές (είτε περνώντας τα μέσα από το άνοιγμα 2, είτε χρησιμοποιώντας κάποιες άλλες συμβατικές αγορές)

    Σχετικά κεφάλαια
    Αδύνατα ανοίγματα στο επίπεδο 2 (Weak 2)
    Διχρωμίες 2 και 2
    Άνοιγμα 2 weak σε άγνωστο μαζέρ




                                                        
                                                     ♥       ♥
                                                      ♥ ♠ ♦               
                                        ♥ ♠  ♣        ♣     ♦                 
     
                                 ♥ ♠    ♦ ♣    ♥ ♠        ♣ ♥ ♠     
                                ♦   ♦  ♣ ♥ ♠    ♦ ♣            ♥                        ♣ ♥      
                                               ♦  ♠ ♦ ♣ ♥ ♠       
                               ♣     ♥ ♠           ♥        ♥ ♠           
                                               ♣ ♥ ♠     ♦ ♣        
                                                                                    ♣

                                                  
     
    Days
    Hours
    Minutes
    Seconds
    Μέχρι το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα

    Μπριτζ